پیوند استخوان دندان

ساخت وبلاگ

پیوند استخوان دندان

/0 دیدگاه /در /توسط

پیوند استخوان دندان , هزینه و قیمت پیوند استخوان دندان : برای اینکه ، ایمپلنت دندان با موفقیت انجام شود ، ضروری است که در فک استخوان کافی وجود داشته باشد ، تا عمل کاشت ایمپلنت به طور محکم و موفقیت آمیز باشد . برای اینکه به طور صحیح کاشت شود ، باید حدقل ارتفاع استخوان تا نواحی آناتومیکی مثل سینوس فکی و عروق و اعصاب، ۱۰ میلیمتر باشد ، حداقل عرض استخوان در نواحی قدامی ۵ تا ۶ میلیمتر و در نواحی خلفی ۶ تا ۷ میلیمتر باشد . در مواردی ارتفاع و عرض استخوان ، به دلیل طولانی مدت بودن ، بی دندانی از مقادیر طبیعی خود کمتر می شود ، در این صورت نیاز به بازسازی و ترمیم استخوان وجود دارد . این باور غلط که اگر استخوان کافی در فک وجود نداشته باشد ، عمل کاشت دندان مناسب نخواهد بود ، غیر قابل قبول است ، چرا که با پیشرفت علم دندانپزشکی ، امروزه متخصصین و دندانپزشکان از عمل پیوند استخوان برای بازسازی و ترمیم استخوان استفاده می کنند .

پیوند استخوان دندان

عمل پیوند استخوان دندان ، در واقع عملی است که در پی آن استخوان دندان را در مواقعی که به دلیل طولانی مدت بودن از دست دادن دندان ، یا بیماری لثه و ژنتیکی تحلیل شده است ، و برای ایمپلنت دندان فضای کافی نداریم ، بازسازی می کند . در برخی موارد می توان عمل پیوند استخوان و ایمپلنت را همزمان انجام داد ، ولی در بسیاری از موارد بعد ازگذشت ۴ الی ۶ ماه از عمل پیوند استخوان ، ایمپلنت انجام می شود . در مواردی که کمبود استخوان خفیف است ، عمل پیوند استخوان و ایمپلنت همزمان انجام می شود ، اما در مواقعی که کمبود استخوان بیشتر است ، عمل پیوند چند مامه قبل از ایمپلنت انجام می شود ، تا در این مدت استخوان تحلیل رفته بازسازی شود و برای ایمپلنت مناسب شود . برای پیوند استخوان ، استخوان مورد نیاز برای پیوند می تواند ، از بدن خود فرد تامین شود ، و یا اینکه از منابع خارجی تامین می شود . هدف اصلی از پیوند استخوان محافظت از فک بیمار است که به سلامت دهان و دندان کمک می کند.


خدمات دندانپزشکی در کلینیک دنتیست ایران به شرح زیر می باشد :

دندانپزشکی زیبایی , ارتودنسی , ایمپلنت دندان , لمینت دندان , قیمت لمینت دندان , قیمت ایمپلنت دندان , قیمت ارتودنسی , جراحی لثه , ترمیم دندان , درمان آبسه دندان , طراحی لبخند, قیمت پروتز دندان, پروتز دندان , دندان مصنوعی , ارتودنسی ثابت , زیبایی لبخند , لبخند لثه ای, ارتودنسی متحرک, درمان ریشه دندان , دندانپزشکی شبانه روزی ,کلینیک دندانپزشکی تهران , دندانپزشکی کودکان , دندانپزشکی اطفال ,دندانپزشک , دندانپزشکی

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خدمات و تعرفه دندانپزشکی دنتیست ایران می توانید با شماورین و متخصصین کلینیک دندانپزشکی در ارتباط باشید.


 

پیوند استخوان دندان به دو دلیل انجام می شود ، گاهی اوقات استخوان اطراف دندان طبیعی بیمار تحلیل می رود ، در اینصورت مجبور هستیم ، قبل از درمان ایمپلنت از روش پیوند به وسیله جراحی GRT استفاده کنیم . مورد بعدی که از عمل پیوند استخوان استفاده می کنیم ، زمانی است که بخواهیم شرایط مناسبی برای کاشتی ایمپلنت به وجود بیاوریم ، زیرا برای اینکه ایمپلنت دندان به استخوان فک به خوبی جوش بخورد ، باید داخل فک استخوان کافی وجود داشته باشد .

دندانپزشکان و متخصصین ما در کلینیک دندانپزشکی دنتیست ایران ، بعد از مراجعه شما به عمل ایمپلنت ، ابتدا کمیت و کیفیت استخوان فک شما را مورد معاینه قرار می دهند ، تا از مناسب بودن یا نبودن استخوان فک برای عمل ایمپلنت اطمینان حاصل کنند . بعد از انجام این کار متخصصین ما ، مناسب ترین پیوند استخوان و بهترین طرح برنامه درمانی را برای شما در نظر می گیرند .

چرا نیاز به پیوند استخوان داریم؟

ایمپلنت ، یک علم نوین در رشته ی دندانپزشکی است ، که در سال های اخیر پیشرفت زیادی داشته است . با کشیده شدن دندان شد و استخوان های باقی مانده در فک بخاطر عملکردهای فیزیولوژی تحلیل می شوند . زمانی که دندان کشیده می شود ، و دندانی داخل استخوان فک وجود نداشته باشد ، به دلیل اینکه استخوان قدرت جوندگی ندارد ، فعالیت سلول های استخوان ساز کاهش می یابد ، و در نتیجه فعالیت سلول هایی که استخوان را تحلیل می کنند ، افزایش یافته و حجم استخوان فک ، در جایی که دندان وجود ندارد از حد طبیعی کمتر شده و عرض و ارتفاع آن کاهش می یابد .

یکی از عملکردها و کارکردهای ایمپلنت ، جلوگیری و پیشگیری از تحلیل رفتن استخوان است ، چرا که ایمپلنت علاوه بر اینکه قدرت جویدن و زیبایی را به دندان های شما برمی گرداند ، از ادامه ی تحلیل استخوان جلوگیری می کند ، و باعث می شود که استخوان آن نواحی از بین نرود . در واقع ایمپلنت نوعی ریشه دندان است ، و برحسب قطر استخوان و فضایی که وجود دارد ، از ایمپلنت هایی با سایزها و قطرهای مختلف استفاده می شود .

محدودیت های آناتومیک

در عمل پیوند استخوان یکسری محدودیت های آناتومیکی وجود دارد ، که پزشک و متخصص حتما باید آن ها را در نظر بگیرد . فک بالا و پایین دهان ، یکسری فضاهای آناتومیکی دارد . فک پایین دهان یک کانال عصب دندانی تحتانی دارد ، این کانال به همه ی دندان ها عصب می دهد . با تحلیل رفتن استخوان فک پایین ، فضای کانال عصبی جا به جا می شود . و پزشک در هنگام ایمپلنت باید این فضا را در نظر بگیرد ، تا آسیبی به عصب ها وارد نشود . اگر به این نکته توجه نشود ، عصب آسیب می بیند و بیمار دچار بی حسی لب تحتانی می شود .

فک بالای دهان یکسری سینوس هایی دارد ، این سینوس ها فضاهای خالی هستند ، که به استخوان فک بالا چسبیده اند . وقتی که سینوس ها بر اثر کشیده شدن دندان ها رشد می کنند ، و یا استخوان فک بالا تحلیل می رود . فضای استخوانی به سینوس ها نزدیک می شود و در نتیجه ارتفاع کافی جهت گذاشتن ایمپلنت وجود نخواهد داشت .

پیوند استخوان به چند نوع است

بر حسب اینکه منبع استخوان مورد نیاز برای پیوند از کجا تامین شود ، پیوند استخوان به چند نوع دسته بندی می شود :

اتوگرافت (auto graft)

در پیوند اتوگرافت استخوان مورد نیاز برای پیوند از بدن خود بیمار تامین می شود ، پزشک بعد از اینکه استخوان مورد نیاز را از بدن خود بیمار استخراج کرد ، عمل پیوند استخوان را به همراه ایمپلنت انجام می دهد . در روش اتوگرافت به دلیل اینکه از استخوان بدن خود بیمار استفاده می شود ، امکان انتقال بیماری وجود ندارد ، ولی این روش نیاز به عمل جراحی برای برداشتن استخوان دارد ، بخاطر همین عمل جراحی در انجام این روش محدودیت وجود دارد . پیوند استخوان با روش اتوگرافت ، شامل گرافت داخل و خارج دهانی است ، که گرافت داخل دهانی رایج تر می باشد .

آلوگرافت (allo graft)

در پیوند استخوان با روش آلوگرافت استخوان مورد نیاز برای پیوند ، از بدن شخص دیگر تامین می شود . برای این کار پزشک استخوان پیوندی مورد نیاز را بعد از برداشت از بدن شخص دیگر با اشعه ی گاما آن را استریل می کند و سپس آن را منجمد می کند . سپس این استخوان به صورت خشک شده یا نشده منجمد برای پیوند استخوان آماده می شود و در ایمپلنت از آن استفاده می شود . قبل از عمل پیوند استخوان ، استخوان برداشت شده از بدن شخص دیگر برای جلوگیری از انتقال بیماری هایی چون ایدز ، آزمایش می شود ، تا از سلامت آن اطمینان حاصل شود .

عمل پیوند استخوان با روش آلوگرافت روش آسانتری نسبت به اتوگرافت است ، چرا که نیازی به عمل جراحی فرد برای برداشتن استخوان مورد نیاز پیوندی وجود ندارد ، ولی در عین حال عیب این روش این است ، که به دلیل اینکه از استخوان بدن فرد دیگر استفاده می شود ، امکان انتقال بیماری و عفونت در این روش وجود دارد .

زنو گرافت (xeno graft)

در استفاده از روش زنوگرافت برای پیوند استخوان ، از استخوان حیوانات دیگر برای پیوند استفاده می شود . و قبل از پیوند بایستی پروتئین های استخوان حیوان از آن خارج شود . از این روش خیلی کمتر استفاده می شود . یکی از پودرهای معمول برای عمل پیوند استخوان با روش زنوگرافت Bio-oss است . جنس این پودر از استخوان گاو است . این روش به دلیل اینکه نیازی به عمل جراحی فرد برای برداشت استخوان نیست ، روش آسانی است ، و امکان انتقال بیماری کم است و یا اصلا وجود ندارد . عیبی که این روش دارد ، این است که ضایعات بیشتری در این روش تولید می شود .

نکات درمان پیوند استخوان جهت ایمپلنت دندان

  • برای اینکه استخوان گرافت آلوده نشود ، از پیوند بافت نرم استفاده می شود . بافت نرم سطح استخوان گرافت را پوشانده و از آلودگی استخوان گرافت جلوگیری می کند .
  • بعد از عمل پیوند ، وجود عفونت در موضع ترمیم باعث شکست خوردن عمل پیوند استخوان می شود . که باید امکان عفونت در محل موضع را با استفاده از دهان شویه حل کرد .
  • استخوان پیوندی ، برای پیوند خوردن با استخوان مادر نیازمند گذر زمان است . و استخوان پیوند خورده نباید حرکتی داشته باشد . برای حل این مشکل از membrane در گرافت استخوانی استفاده می شود.
  • باید به قسمتی که عمل پیوند استخوان انجام شده ، خونرسانی لازم انجام شود . چون برای پیوند خوردن نیاز به خون است . برای این کار موضع را سوراخ می کنند و برای خونرسانی به موضع داخل آن فرز قرار می دهند .
    • ناحیه ای که عمل پیوند استخوان و ترمیم در آنجا انجام شده باید تمیز باشد و آلوده نشود . تماس بزاق دهان با موضع ترمیم باعث آلودگی آن ناحیه می شود . برای جلوگیری از این تماس از بخیه کامل در محل موضع استفاده شود . و برای جلوگیری از آلودگی از آنتی بیوتیک استفاده شود .

در پیوند استخوان ، یک داربست استخوانی وجود دارد . این داربست سلول های استخوانی را جذب کرده و رشد می کند . و به تدریج و بعد از گذشت زمان عمل پیوند انجام می گیرد .
روش پیوند با عروق هم نوع خاصی از پیوند است ، که به همراه استخوان شریان و ورید در موضع پیوند قرار میگیرد.

مراحل پیوند استخوان

قبل از انجام عمل پیوند ، دندانپزشک وضعیت استخوان ، میزان و حجم استخوان را با رادیوگرافی بررسی کند و اگر بیماری پریودنتال وجود داشت ، آن را هم تشخیص دهد و سپس عمل جراحی لثه را برای پیوند زدن استخوان پیوندی ، انجام دهد .

عوارض ناشی پیوند استخوان

پیوند استخوان ، مانند هر درمان دیگر یکسری عوارضی دارد . که این عوارض عبارتند از :

  • خونریزی و درد
  • تورم در محل موضع پیوند استخوان
  • دندان درمان شده نسبت به گرما و سرما حساس می شود .
  • تحلیل رفتن تدریجی لثه ها در محل پیوند استخوان وجود دارد .
  • دندان درمان شده ، و مخصوصا ریشه ها در برابر پوسیدگی آسیب پذیر می شوند .

بعد از جراحی ، دندانپزشک جهت جلوگیری از عفونت  آنتی بیوتیک تجویز می کند.

دوران بهبود و مراقبت پس از پیوند استخوان

بعد از عمل پیوند استخوان باید یکسری مراقبت هایی را انجام داد ، تا از عفونت موضع پیوندی و سایر عوارض پیشگیری کرد . بعد از جراحی دندانپزشک ، مسکن ، آنتی بیوتیک و دهانشویه ضد میکروبی به بیمار تجویز می کند . و به بیمار توصیه می کند ، بعضی از غذاها را مصرف نکند و تا زمان بهبودی کامل روی ناحیه ی درمان فشار نیاورد .

برای اینکه استخوان فک ، بعد از پیوند قوی شده و ایمپلنت را بتواند تحمل کند ، به مدت ۴ الی ۹ ماه زمان بر حسب بزرگی پیوند و مواد به کار گرفته شده زمان لازم است . برای جلوگیری از عفونت بیمار باید بهداشت دهان و دندان را به طور کامل رعایت کند . بیمار باید رژیم غذایی سالم داشته باشد ، به طور صحیح مسواک بزند و از نخ دندان استفاده کند . تا عمل پیوند استخوان با موفقیت انجام شود .

هزینه

هزینه پیوند استخوان به فاکتورهای متعددی همچون شکل و اندازه ی ناحیه ی تحت درمان ، محل گرفتن استخوان و شکل ناحیه ی درمان بستگی دارد ، اگر برای پیوند استخوان از روش اتوگرافت استفاده شود ، به دلیل اینکه از استخوان خود بیمار استفاده می شود ، نیاز به دو عمل جراحی می باشد ، و همچنین چون بی حسی و بیهوشی دارد و بیمار بستری می شود ، هزینه ی بیشتری خواهد داشت . هزینه ی رادیوگرافی و سی تی اسکن هم جدا حساب می شود . اگر بیمار نتواند ، هزینه ی پیوند استخوان و ایمپلنت را تقبل کند ، بایستی تا هنگام کامل شدن پیوند استخوان و جوش خوردن صبر کند و از دندان مصنوعی و بریچ به جای ایمپلنت استفاده کند .

برچسب ها: , , , , ,

کلینیک دندانپزشکی | دنتیست ایران...
ما را در سایت کلینیک دندانپزشکی | دنتیست ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر dentistir بازدید : 233 تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1396 ساعت: 15:11