عوارض ایمپلنت دندان , معایب ایمپلنت دندان

ساخت وبلاگ

عوارض ایمپلنت دندان , معایب ایمپلنت دندان

/0 دیدگاه /در /توسط

عوارض ایمپلنت دندان , معایب ایمپلنت دندان : بی دندانی یا داشتن ظاهر بد از دندان ها مشکل خیلی از افراد است . مشکلات دندانی باعث نگرانی و ناراحتی افراد می شود ، و اعتماد به نفس آن ها را کاهش می دهد . تا چند سال پیش برای ترمیم دندان های ناسالم و از دست رفته از روش هایی چون پر کردن ، روکش گذاری استفاده می کردند و اگر دندان ها به طور کامل از ریشه از بین می رفتند ، برای حل این مشکل در نهایت از پروتز مصنوعی استفاده می شد . استفاده از دندان یا پروتز مصنوعی مشکلاتی همچون ظاهر بد ، عدم راحتی ، و مشکل در هنگام صحبت کردن و بهداشت نامناسب را به همراه دارد . خوشبختانه با پیشرفت علم و فناوری کاشت ایمپلنت به عرصه ی دندانپزشکی وارد شد . ایمپلنت دندان راه حلی برای مشکلات پروتز دندان مصنوعی است .

ایمپلنتولوژی حاصل آخرین تحقیقات و تکنولوژی های روز دنیا است. درمان دندان ، با روش ایمپلنت روش خیلی سختی نیست ، و عوارض جانبی کمی دارد . و فرد می تواند تا پایان عمر خود از آن استفاده کند ،ایمپلنت دندانی می تواند ، همان نقش دندان اصلی را بازی کند و در بین روش های موجود برای حل مشکل بی دندانی ، بهترین روش ایمپلنت دندان است ، چرا که هم ریشه ی دندان و هم تاج دندان را برمی گرداند .

عوارض ایمپلنت دندان

از دست رفتن دندان ها و بی دندانی ، تاثیر زیادی در چهره و مخصوصا در اعتماد به نفس و روحیه ی افراد دارد . ایمپلنت دندان ، نه تنها مشکلات جویدن غذا را حل می کند ، بلکه زیبایی و جذابیت را به چهره ی شما بر می گرداند . در کلینیک دنتیست ایران ، دندانپزشکان و متخصصان با تجربه ای ، با بهره گیری از جدید ترین و نوین ترین تکنولوژی ها عمل ایمپلنت را انجام می دهند .

عمل ایمپلنت دندان هم خالی از عوارض نیست ، بعد از معرفی ایمپلنت دندان ، در ادامه ی این مقاله به بررسی عوارض ایمپلنت دندان می پردازیم ، با آگاهی از این عوارض ، می توان در کاهش آن ها نقش موثری داشت .

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت دندان ، نوعی پایه ی تیتانیومی است ، که با سلول های بدن سازگاری دارد . ایمپلنت دندان ، نیاز به عمل جراحی در استخوان فک و زیر لثه دارد . ایمپلنت دندان جایگزین مناسبی برای دندان های دائمی از دست رفته است . ایمپلنت توسط دندانپزشک در داخل استخوان فک قرار داده می شود ، و سپس سلول های استخوان ساز سطح ایمپلنت ، با استخوان سازی ، باعث جوش خوردن استخوان فک به ایمپلنت می شوند . فرآیند جوش خوردن به مدت ۳ الی ۴ ماه طول می کشد . و بعد از آن قسمت تاج و روکش دندان ساخته شده و روی پایه قرار می گیرد .

چه افرادی می توانند از ایمپلنت استفاده کنند ؟ آیا ایمپلنت محدودیت سنی دارد ؟

وجود همه ی دندان ها در دهان باعث زیبایی چهره در خندین می شود ، و اعتماد به نفس را افزایش می دهد . افرادی که به دلایل مختلفی همچون پوسیدگی ، تصادف ، ضربه و بیماری لثه دندان های خود را از دست داده اند . برای برگرداندن دندان می توانند ، از روش ایمپلنت استفاده کنند .

انجام ایمپلنت محدودیت سنی دارد ، و باید عمل ایمپلنت در سنی انجام شود ، که رشد فکی و استخوانی تکمیل شده باشد . عمل ایمپلنت در خانم ها از سن ۱۶ به بالا و در آقایان از سن ۱۸ به بالا انجام می شود . حتی نوجوان ۱۲ ساله که دندان کرسی خود را که بیشتر از همه ی دندان های دیگر در معرض آسیب قرار دارد ، از دست بدهد . عمل ایمپلنت توصیه نمی شود . و بهتر است ، دندان خراب شده پر شود و حافظت شود تا به سن مناسب برای عمل ایمپلنت برسد .

عوارض ایمپلنت دندان

ایمپلنت درمانی یکی از جدیدترین متدهای درمان در علم دندانپزشکی است .و باعث به وجود آمدن تحولات بسیاری در این زمینه شده است . و بسیاری از کارهای غیرممکن را ممکن کرده است . به دلیل جدید بودن این متد بسیاری از افراد سوالات مختلفی در رابطه با ایمپلنت دارند . دندانپزشکان ما در کلینیک دندانپزشکی دنتیست ایران درمان آماده ی راهنمائی و مشاوره ی رایگان شما در زمینه ایمپلنت دندان و سایر زمینه ها هستند . شما می توانید با رزرو نوبت برای مشاوره به همه ی سوالات خود در زمینه ی ایمپلنت دندان پاسخ به دست آورید . جهت رزرو نوبت برای مشاوره می توانید ، با شماره تلفن کلینیک تماس حاصل فرمایید .


خدمات دندانپزشکی در کلینیک دنتیست ایران به شرح زیر می باشد :

دندانپزشکی زیبایی , ارتودنسی , ایمپلنت دندان , لمینت دندان , قیمت لمینت دندان , قیمت ایمپلنت دندان , قیمت ارتودنسی , جراحی لثه , ترمیم دندان , درمان آبسه دندان , طراحی لبخند, قیمت پروتز دندان, پروتز دندان , دندان مصنوعی , ارتودنسی ثابت , زیبایی لبخند , لبخند لثه ای, ارتودنسی متحرک, درمان ریشه دندان , دندانپزشکی شبانه روزی ,کلینیک دندانپزشکی تهران , دندانپزشکی کودکان , دندانپزشکی اطفال ,دندانپزشک , دندانپزشکی

برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با خدمات و تعرفه دندانپزشکی دنتیست ایران می توانید با شماورین و متخصصین کلینیک دندانپزشکی در ارتباط باشید.


 

آیا امکان عفونت ، ایمپلنت های درمانی وجود دارد ؟

ایمپلنت دندان نیاز به عمل جراحی دارد ، و عفونت فقط مختص ایمپلنت دندان نیست ، بلکه هر عمل جراحی ممکن است ، عفونت به همراه داشته باشد . هر گونه تورم ، آبسه و ترشحی را نمی توان عفونت نام گذاری کرد . امروزه عفونت ها قابل کنترل هستند . عفونت ایمپلنت دندان ، یک اصطلاح رایج برای موارد شکست زود هنگام ایمپلنت دندان است .

ایمپلنت دندان ، عمل حساسی است و باید توسط یک دندانپزشک ماهر و حاذق انجام شود . از این رو مراجعه به دندانپزشکی متخصص و باتجربه از اهمیت زیادی برخوردار است .

در جایی که ایمپلنت کاشت می شود ، باید حجم استخوان کافی باشد ، در غیر اینصورت باید استخوان بازسازی شود ، و عمل پیوند استخوان برای جبران کاستی استخوان انجام شود . در غیر اینصورت عمل جوش خوردن ایمپلنت به استخوان به شکست مواجه می شود . و کار به مرحله ی روکش کشی ایمپلنت نخواهد رسید و ایمپلنت باید از دهان خارج شود .

حتی اگر ایمپلنت دندان به نحو صحیحی هم کاشت شود ، باز هم احتمال شکست وجود دارد . چون علاوه بر کاشت صحیح ایمپلنت ، عمل روکش کشی ایمپلنت هم باید به صورت حرفه ای و صحیح انجام شود ، تا فشاری که به پایه ی ایمپلنت وارد می شود ، حساب شده باشد . در غیر اینصورت ، ممکن است در حین غذا خوردن و عمل جویدن ، روکش ایمپلنت از پایه ی آن جدا شود و به پایه ی ایمپلنت و استخوانی که ایمپلنت در آن کاشته شده است ، فشار وارد شود . در این صورت امکان تحلیل شدن استخوان و شل شدن ایمپلنت وجود دارد .

این دو مبحث با هم متفاوت هستند ، و شل شدن ایمپلنت هیچ ربطی به عفونت ندارد . ایمپلنت در موارد نادری دچار عفونت می شود ، و عفونت ایمپلنت به راحتی قابل حل است ، و مشکل در اندازه ای نیست ، که منجر به شل شدن ایمپلنت شود . ولی متاسفانه بعضی از افراد برداشت غلطی دارند ، و شل شدن و موفقیت آمیز نبودن ایمپلنت را به عفونت ایمپلنت ربط می دهند .

آناتومیک فرد از یک سو و وسایلی که برای کاشت دندان استفاده می شود از سوی دیگر، تا چه اندازه ای به ماندگاری ایمپلنت کمک می کند؟

تجربه دکتر و کیفیت وسایل استفاده شده برای ایمپلنت ، رعایت بهداشت دندان و دهان هم تاثیر زیادی در ماندگاری ایمپلنت دارد . این موارد اگر مورد توجه قرار نگیرد ، در نهایت منجر به جمع شدن ویروس ، میکروب و باکتری در اطراف ایمپلنت می شود و از عمر ایمپلنت می کاهد .

چه کسانی نمی توانند کاشت ایمپلنت داشته باشند؟

در انجام عمل ایمپلنت یک سری محدودیت هایی وجود دارد ، و یکسری از افراد نمی توانند ، از کاشت ایمپلنت استفاده کنند . برای انجام عمل ایمپلنت ، فرد باید از سلامت جسمانی کافی برخوردار باشد . افرادی که بیماری هایی هم چون دیابتیک و بیماری لوسمی دارند ، و همچنین افراد سیگاری و افرادی که رشد استخوان آن ها کافی نیست ، نمی توانند از کاشت ایمپلنت استفاده کنند .

اگر با بالا رفتن سن ، لثه ی فرد تحلیل شود ، فردی که به این بیماری مبتلا می شود ، ایمپلنت او قابل ترمیم است و باید تعویض شود . بر طبق بررسی های انجام شده یک سال بعد از انجام عمل ایمپلنت ، استخوان های اطراف آن به اندازه ی ۱ میلی متر تحلیل می رود . ولی با انجام مراقبت های ویژه و رعایت بهداشت دهان و دندان می توان این میزان تحلیل را به ۱ دهم میلی متر کاهش داشت .

میزان تحلیل رفتن استخوان ها در بین افراد مختلف متفاوت است و ممکنه برخی از افراد خیلی ناچیز تحلیل استخوان داشته باشند ، و تحلیل استخوان های اطراف ایمپلنت به حدی نیست ، که نگران کننده باشد . ولی اگر بیمار مشکلات عفونتی و بیماری لثه ای داشته باشد ، در این صورت ترمیم و بازسازی استخوان و ایمپلنت لازم می شود .

عوارض ایمپلنت

در حالت کلی با کمک ایمپلنت بیمار می تواند کارهای عادی روزانه خود مانند جویدن و خوردن غذا و صحبت کردن را به آسانی انجام دهد . ایمپلنت هم مانند سایر عمل ها ، عوارض جانبی دارد . عوارض ایمپلنت حدود سه هفته تا شش ماه بعد از بروز آن درمان می شود .بیشتر عوارض ایمپلنت طبیعی و شایع است و این عوارض به زودی برطرف می شود و قابل حل است . برخی از عوارض عبارتند از :

۱٫ خارج شدن روکش ایمپلنت

در بار اول روکش گذاری ایمپلنت ، به دلیل اینکه از چسب موقت برای چسباندن روکش های دندان استفاده می شود ، امکان افتادن روکش وجود دارد . اگر روکش ایمپلنت افتاد ، می توانید به دندانپزشک مراجعه کنید ، دندانپزشک دوباره روکش ایمپلنت ار می چسباند . اگر شرایط برای چسباندن دائمی روکش ایمپلنت مساعد باشد ، از چسب دائمی برای این کار استفاده می شود .

۲٫ لق شدن روکش ایمپلنت

اگر فشار وارد شده به دندان از حد طبیعی بیشتر باشد ، امکان لق شدن روکش ایمپلنت وجود دارد . که خود لق شدن روکش ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد ، و دلایل متفاوتی دارد .

علل لقی ایمپلنت دندانی

دلیل اول- قسمت پایه ی ایمپلنت فیکسچرنام دارد ، در اثرشل شدن فیکسچر و حرکت آن ایمپلنت شل می شود اصولا ایمپلنت دندان بعد از پیوند نباید حرکتی داشته باشد شل شدن پایه ایمپلنت دندان نشان دهنده عدم جوش خوردن پایه است که یا جراح و پروتزیست موقع کاشت دندان متوجه ان نشده اند یا پیوند اولیه ایمپلنت دندان نامناسب بوده که بجای چسبندگی استخوانی بافت فیبروز به سطح ایمپلنت می چسبد. در اوایل کاشت ایمپلنت ، ایمپلنت در هنگام گذاشتن پروتز سفت است ، ولی بعدا بخاطر نیروهای جویدن ایمپلنت دچار لقی می شود. در چنین مواردی کل پروتز و پایه باید خارج شود و بلافاصله یا با فاصله ی زمانی شش هفته یک پایه جدید قرار داده شود.

دلیل دوم- ممکن است پایه ایمپلنت دندان سفت باشد ولی پروتز روی آن شل شود . پروتز توسط چسب یا سمانی روی ایمپلنت دندان می چسبد ، اگر چسب یا سمانی جدا شود و یا اینکه پروتز بلند باشد و نیرو و فشار بیشتر و نامناسبی به پروتز در هنگام جویدن به پروتز وارد شود ، امکان جدا شدن پروتز وجود دارد . در چنین حالتی بایستی بلندی پروتز توسط دندانپزشک دوباره ارزیابی شود و پروتز چسبانده شود. به دلیل اینکه از چسب یا سمان های موقت برای چسباندن پروتزهای ایمپلنت دندانی استفاده می شود ، این وضعیت لقی دندان ایمپلنت شایع تر و رایج تر است .

دلیل سوم- دلیل دیگری که برای لقی پروتز ایمپلنت دندانی وجود دارد ، شل شدن پیچی است که قسمت رویی پروتز را به پایه متصل می کند که اصطلاح علمی انscrew loosening نام دارد. این وضعیت لقی دندان می تواند هم به علت مشکل ساختاری ایمپلنت دندان باشد و هم به دلیل وارد شدن نیروهای نامناسبی است که در اثر بلند بودن ایمپلنت در حرکات طرفی فک ایجاد می شود .

این مشکل بیشتر در ایمپلنت هایی ظاهر می شود که ارزان قیمت بوده و جنس کره ای دارند . کوتاه بودن بودن پیچ و عدم تطابق قطعه متصل کننده که اباتمنت گفته می شود از علل این وضعیت محسوب می شود .

دلیل چهارم- اگر هنگام جراحی ، پایه ایمپلنت با زاویه نامناسب قرار بگیرد ، باعث می شود که نیروهای جویدن در محور نامناسب روی پایه وارد شود و باعث شل شدن پیچ ایمپلنت و در تهایت لقی ایمپلنت شود .

۳٫ شکستگی پروتز و شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت

اگر فشار وارد شده به روکش ایمپلنت زیاد باشد ، امکان شل شدن پیچ ایمپلنت وجود دارد .این فشار بیشتر به دلیل دندان قروچه یا دندان زیر سنگ رفته می باشد ، که با درد همراه است . پزشک با معاینه ی ایمپلنت ، در صورت لزوم پروتز را خارج کرده و آن را درمان می کند .

۴٫ شکستگی بدنه ایمپلنت دندان

شکستگی بدن ایمپلنت به ندرت پیش می آید ولی غیر ممکن نیست . شکستگی بدنه ایمپلنت غیر قابل برگشت است و در اثر وارد شدن فشار زیاد به ایمپلنت به وجود می آید . امکان شکستگی بدنه ایمپلنت در زمانی که پروتز به نحو نامناسبی کار گذاشته شده است ، هم وجود دارد ، زیرا در اینصورت فشار از مرکز به بدنه ها وارد می شود .

۵٫ عفونت کردن ایمپلنت

عفونت بعد از هر عمل جراحی ممکن است وجود داشته باشد ، و همین امر موجب نگرانی افراد می شود ، ولی باید گفت که هر آبسه و ترشحی نشانه ی عفونت ایمپلنت نیست .

اصطلاح عفونت ایمپلنت ، به موارد شکست زود هنگام ایمپلنت اشاره دارد . اگر در هنگام کاشت ایمپلنت ، حجم استخوان کافی نباشد . جراح قبل از عمل کاشت ایمپلنت باید استخوان را ترمیم کند ، تا دوام ایمپلنت بیشتر باشد . عدم انجام این کار مانع از جوش خوردن ایمپلنت به استخوان می شود ، به گونه ای که هرگز آماده ی روکش گذاشتن نخواهد کرد .

در چنین مواردی ممکن است ، ایمپلنت شل شود و دندانپزشک مجبور شود ، تا ایمپلنت را خارج کند ، ولی این مورد زیاد ربطی به عفونت ندارد .

عوارض چند روز اول پس از انجام ایمپلنت :

  • بعد از گذاشتن ایمپلنت ، امکان تورم در برخی از افراد وجود دارد . بعد از عمل جراحی پیوند استخوان ، امکان کبودی وجود دارد ، این عوارض بعد از انجام ایمپلنت ظاهر می شود ، ولی موقتی هستند و در عرض یک هفته برطرف می شود .
  • هر عمل جراحی با درد همراه است ، و عمل ایمپلنت هم خالی از درد نخواهد بود ولی میزان درد بر حسب سختی جراحی و خصوصیات افراد مختلف متفاوت است . برای کاهش درد بهتر است ، به مدت یک ساعت قبل از شروع عمل ایمپلنت از مسکن استفاده کنید .
  • ایجاد واکنش های حساسیتی ، به دلیل مصرف داروهای تجویز شده برای حساسیت . که در اینصورت حتما باید به دندانپزشک مراجعه کنید .
  • ممکن است دندان مجاوری ایمپلنت لق شود ، که جای نگرانی نیست ، بعد از مدت ۳هفته تا یک ماه این لقی برطرف می شود و دندان به حالت طبیعی خود برمی گردد .
  • در مواردی که ارتفاع فک پایین خیلی کم باشد ، امکان گزگز شدن یا بی حس شدن گوشه ی لب وجود دارد ، که طبیعی است و بعد از مدتی برطرف می شود .
  • درمان ایمپلنت نوعی عمل جراحی است ، و احتمال بروز عوارض جراحی در این روش وجود دارد .از جمله ی این عوارض خونریزی و عفونت می باشد ، که با رعایت بهداشت دهان و دندان این مشکل هم برطرف می شود .
  • در حین عمل ایمپلنت امکان بلعیده شدن اجزا وجود دارد .
  • در حین فرآیند ایمپلنت دندان امکان شکستگی و کوفتگی استخوان وجود دارد .
  • احتمال تورم جزیی بعد از کاشت ایمپلنت وجود دارد .

هزینه ی ایمپلنت کمی زیاد است و نیاز به زمان بیشتری برای درمان دارد . و اینکه باید به طور منظم توسط دندانپزشک معاینه شود .

عوارض دراز مدت ایمپلنت

• اگر دندانپزشک شما تجربه و تخصص کافی نداشته باشد ، امکان آسیب رسیدن به اعصاب فک صورت وجود دارد .
• به دلیل بی تجربه بودن دندانپزشک امکان سوراخ شدن استخوان فک وجود دارد .
• در موارد خیلی نادر پس از ایمپلنت ، مشکلات سینوسی به وجود می آید .
• در مورد تک ایمپلنت های مربوط به دندان جلویی ممکن است عوارضی بعد از ۱۵ سال ظاهر شود ، بدین صورت که نوک دندان های طبیعی فک بالا ، یک تا دو میلی متر پایین تر می آید . ولی نوک روکش های ایمپلنت سرجایشان باقی می مانند و نیاز به ترمیم مجدد دارند .

آیا ایمپلنت دچار پوسیدگی می شود؟

ایمپلنت جایگزین دائمی برای دندان از دست رفته است . تاکنون در مورد پوسیدگی ایمپلنت موردی گزارش نشده است . ولی باید از ایمپلنت محافظت کرد ، برای این کار بایستی موارد بهداشتی را رعایت کرد و سالی یک بار برای جرم گیری به دندانپزشک مراجعه کرد .

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

ایمپلنت های دندانی سرطان زا نیستند . و زمانی که ایمپلنت تحت آزمایش های حیوانی و تکنولوژی های جدید انجام شود ، هیچ خطری از لحاظ سرطان زا بودن نخواهد داشت . تمامی روش های درمانی عوارض دارند ، و ایمپلنت هم خالی از عوارض نیست و در مواردی ممکن است ، باعث نارضایتی بیمار شود . ممکن است ، در برخی موارد ایمپلنت از فک جدا شود و جواب ندهد که در این صورت دندانپزشک دوباره آن را وصل می کند .

ایمپلنت دندان به هیچ عنوان منجر به سرطان نمی شود .

اقدامات لازم پس از بروز عوارض احتمالی ایمپلنت

  • درصورت بروز تب و لرز ، دندانپزشک مسکن تجویز می کند ، که حتما آن را مصرف کنید .
  • ترشح خونابه امری طبیعی است ، در صورت بروز این عارضه یک تکه گاز استریل در محل قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه فشار دهید .
  • در صورت بروز خونریزی سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید .
  • امکان تورم وجود دارد ، که بعد از ۲۴ ساعت از کمپرس گرم در ناحیه استفاده کنید .
  • در صورت شل شدن قسمت خارجی لثه ، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید .

برچسب ها: , , , , , ,

کلینیک دندانپزشکی | دنتیست ایران...
ما را در سایت کلینیک دندانپزشکی | دنتیست ایران دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : بهزاد مقتدر dentistir بازدید : 213 تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1396 ساعت: 15:06